Menu

''Zo in je nieuwe huis, zoals beloofd!''

Zo’n zeven jaar geleden kochten we ons fraaie, zonnige appartement aan de Loolaan in Apeldoorn. De erfgenamen van de vorige eigenaar hadden alles keurig opgeknapt en er zelfs nieuwe vloerbedekking laten leggen. We konden er zo in. Aangezien we binnen 14 dagen ons vorige huis moesten opleveren hebben we ook de aanwezige aan- en inbouwmeubels overgenomen. Ons meubilair bleek er uitstekend in te passen.

"Bij dit alles was ons probleem dat we wel wisten wat we niet wilden maar niet hoe het dan wel zou moeten."

Nu zeven jaar later was de vloerbedekking aan vervanging toe. Verder waren er wat wensen en ideeën ontstaan om de indeling van kamer en keuken onder de loep te nemen en de open haard te laten inbouwen, waarvoor al een schoorsteenkanaal aanwezig was. Ook het verlaagde schrootjesplafond was aan een opknapbeurt of vervanging toe. Kortom, er was werk aan de winkel.
Op aanbeveling van onze zoon, die zeer te spreken was over het werk dat de firma Meiling in Putten bij hem had uitgevoerd, hebben we contact opgenomen met styliste Marianne van dit bedrijf. Zij bleek allereerst goed te kunnen luisteren naar onze wensen en maakte een all-in voorstel voor de totale renovatie van ons appartement. Kleuren, vormen, opstelling van de meubels, het vormde allemaal onderdeel van het plan. Na alles nog een keer goed doorgesproken te hebben werd door Marianne een totaalprojectplan opgesteld waarin de werkzaamheden van de aannemer, schilder, vloerenlegger, stukadoor, stoffeerder, elektricien en openhaardleverancier perfect op elkaar waren afgestemd. De verhuiswagen kwam voorrijden en we hebben onze inboedel naar een opslag overgebracht. Zelf huurden we vier weken een vakantiebungalow op de Veluwe. Exact op tijd werd ons volledig gerenoveerde appartement opgeleverd. De verhuizer reed weer voor en zette alles op zijn plaats. Het voelde als een nieuw huis. En dat was precies wat Marianne beloofd had: ‘Een nieuw huis waar je ‘zo’ in kan’.

Katri en David 

Bekijk ook deze referenties