Menu

Welke woonstijl past bij jou?

Houd je van gezelligheid? Dan is een landelijk interieur misschien wel iets voor jou! Of ben je dol op kleur? Houd je juist van stoere materialen? Als je je eigen woonstijl kent, dan is het inrichten van je huis een fluitje van een cent! Maar hoe ontdek je welke woonstijl bij je past?

Eigenlijk vind je alles wel leuk, van een romantische Engelse of landelijke inrichting, tot Ibiza-stijl en een industrieel interieur… je kunt jou overal wel neerzetten. Toch is het handig om te kijken welke woonstijl het beste bij je past. Maar hoe?

Afbeelding bij blog post

Welk woontype ben jij? Doe een woontest!

Laat je inspireren en verrassen door de mooiste binnenkijkers of de leukste Pinterest borden van één van onze interieurstylistes. Heb je geen uitgesproken mening over hoe je wilt dat jouw huis eruit gaat zien? Op internet vind je verschillende woontests om te bepalen welke interieurstijl bij je past.

Ga eens langs bij een interieurstylist

Je kunt natuurlijk ook even langsgaan bij een vakkundig woonstylist. Aan de hand van vragen over je favoriete kleuren, materialen én het bekijken van interieurfoto’s, geeft hij/zij een passend en geheel vrijblijvend professioneel interieuradvies. Samen maak je van jouw huis een prachtig plaatje!

Welke kleuren en materialen passen het beste bij een landelijk interieur? En welke juist niet?

Volg een workshop

Ontdek welke kleuren jij het mooist vindt en welke het beste bij jouw interieurstijl passen tijdens een workshop bij een professioneel woonstylist. Je krijgt er allerhande tips en maakt samen met vakkundige interieurstylisten jouw persoonlijke moodboard. Een kleine investering en ook nog eens superleuk om te doen!

Tip: neem gezellig je moeder, vrienden en/of vriendinnen mee!

Welke woonstijlen zijn er?

Er is een waanzinnig interieur voor elk budget. Echt. Maar welke woonstijlen zijn er nou eigenlijk? De meest bekende stijlen van woninginrichting op een rij:

Natuurlijk interieur

Door het gebruik van ingetogen kleuren en natuurlijke materialen als leer, touw, wol en hout creëer je een mooie, tijdloze en rustige sfeer. Tip: wit is een uitstekende basiskleur voor een ruimtelijk en natuurlijk interieur!

Modern interieur

Minimalistisch en strak, dé kenmerken van een moderne woonstijl. Ga je voor een moderne inrichting? Kies voor één of twee basiskleuren zoals wit en grijs en combineer dat met een lekker opvallende, felle kleur zoals rood of geel. Gebruik één loungebank in plaats van twee en kies voor een (beperkt) aantal accessoires. Die mogen dan wel lekker opvallen natuurlijk ;-)

Scandinavisch interieur

Helemaal hip & happenin’: een Scandinavisch interieur! In een Scandinavisch interieur wordt de basiskleur wit meestal gecombineerd met natuurlijke, robuuste materialen, grafische prints en verfijnde pastelkleuren. De ultieme keuze als je van een speels en strak interieur houdt!

Industrieel interieur

Altijd al in een oude boerderij of loft willen wonen? Ben je gek van rauwe, industriële details zoals steigerbuizen en beton? Dan is een industrieel interieur echt wat voor jou! Combineer robuuste materialen zoals hout, metaal, leer, canvas en beton met een vintage lockerkast en (grote) retro industrielampen.

De perfecte basiskleuren voor een industrieel interieur zijn: wit, zwart, grijs, bruin en legergroen.


Tip: bezoek eens een tweedehands meubelzaak of rommelmarkt en pimp je meubels of accessoires voor een brocante look!

Afbeelding bij blog post

Klassiek interieur

Houd je van een vleugje klassiek in je interieur? Kies voor een klassieke basis met een moderne inrichting, of andersom! Door strakke materialen te combineren met klassieke meubelen en accessoires, ontstaat een spannend samenspel. Op zoek naar een interieur met een sterke, maar rustige en warme uitstraling? Kies voor een modern klassiek interieur!

Landelijk interieur

Robuust en elegant. Eigentijds en klassiek. Een landelijk modern interieur creëert een warme, rustieke sfeer, waar eigenlijk iedereen zich wel thuis voelt. Wil je modern landelijk wonen? Combineer natuurlijke materialen zoals linnen, wol, leer en oud hout met meubels met een luxe uitstraling en landelijke kleuren zoals wit, pastel en aardkleuren.

Ga je binnenkort je woonkamer inrichten?

Ontvang de 10 beste interieurtips in ons blog ‘Een huis inrichten, waar begin je…?’ en bekijk de laatste trends en meer woonstijlen op ons Pinterest-bord.

Wat is jouw favoriete woonstijl? Ga je voor de gezellige, landelijke woonkamer? Of ga je voor een strak, modern interieur? Laat het ons weten via een reactie op deze post!

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie