Menu

Stap voor stap je nieuwe huis inrichten

Een (nieuwbouw) huis inrichten? Hoe visualiseer je jouw droomplek?Ga je een (nieuwbouw) huis kopen? Of ga je voor een bestaande woning? Het kopen van een huis is altijd spannend… maar als je ook nog eens een nieuwbouwhuis koopt, kun je wel wat extra tips voor je woninginrichting gebruiken!

Het kopen van een nieuwbouwhuis is natuurlijk heel anders dan het kopen van een bestaande woning: alles is lekker fris en je kunt (moet!) het huis van top tot teen helemaal zelf inrichten. Je hoeft niet eerst die oude keuken of mosgroene badkamer eruit te slopen, je kunt meteen lekker aan de slag.

Hoe visualiseer je jouw droomplek?

Met alleen een bouwtekening en een brochure is het lastig inrichten. Toch?! Dat hoeft niet! Met een paar slimme tips, creëer je in jouw (nieuwbouw) woning het ultieme thuisgevoel. Nog voordat het gebouwd is ;-)

Tip 1. Bepaal je budget

Het ‘woonklaar’ maken van je nieuwbouwwoning kost nu eenmaal geld. Of je al genoeg hebt gespaard of gaat voor een low budget woninginrichting, het is altijd handig om een overzicht te maken van de te verwachten uitgaven. Van keuken en badkamer, tot verf, vloeren, gordijnstoffen en behang… je moet aan heel veel dingen denken.

Pssst…! Wist je trouwens dat je bij een nieuwbouwwoning volume vergrotend meerwerk (bijv. een dakkapel of uitbouw) en waarde verhogende ‘onroerende’ onderdelen (bijv. badkamer, keuken, vloeren en raamdecoratie zoals shutters) kunt meefinancieren? Raadpleeg je hypotheekadviseur en/of de financieringsvoorwaarden van je bank voor meer informatie.

Tip 2. Kies je stijl, of… mix ’n match!

Houd je van design? Of ben je helemaal wild van een landelijk en romantisch interieur? Als je van tevoren kiest voor een bepaalde woonstijl, heb je een richtlijn. En dat is weer superhandig bij het kiezen van een bijpassende vloer, wandbekleding, meubels én allerlei andere accessoires en materialen!

Maar je kunt natuurlijk ook verschillende woonstijlen met elkaar mixen, bijvoorbeeld vintage met industrieel of klassiek met modern. Bekijk hier meer huisinrichting stijlen.

Tip 3. Maak een indeling

Maak een kopie van de plattegrond van je woning en… leef je uit! Maak een interieurschets of maak gebruik van een online DIY (Do It Yourself) programma, zoals een floorplanner, roomstyler of 3D planner.

Heb je professioneel advies nodig? Neem je plattegronden mee naar een stylingadviseur en ga samen aan de slag. Laat je inspireren en adviseren!

Tip 4. Visualiseer je woonwensen met een moodboard

Met een moodboard of wooncollage maak je eenvoudig een sfeerimpressie, die je graag in je (nieuwe) huis zou willen zien. Met Pinterest maak je supergemakkelijk zo’n moodboard aan. Hoe dat precies werkt, lees je in het online blog ‘Een moodboard maken met Pinterest’.

Tip 5. Geef je creativiteit de ruimte

Denk bij het (ver-)bouwen van je huis out of the box: heb je een kamer over? Maak een inloopkast! Wat gebeurt er als ik die muur weghaal of verplaats? Waarom geen badkamer zonder tegels? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Door buiten de kaders te denken, geef je je creativiteit de vrije loop en ontstaat je ultieme droomhuis!

Meer sfeer en balans in je huis? Laat je (vrijblijvend) adviseren!

Tip 6. Laat je adviseren door een interieurontwerper

Wil je graag zelf aan de slag? Maar heb je gebrek aan inspiratie? Laat je adviseren door een professionele interieurstylist. Steeds meer mensen kiezen voor een professioneel stylingadvies.

Op basis van jouw wensen en ideeën krijg je advies over materiaalgebruik, sfeer, kleur… en als je wilt maken ze een interieurplan of gaan ze zelfs met je mee om meubels te kopen. Ideaal!

Tip 7. Maak foto’s

Is de fundering gestort? Is de elektra (opnieuw) aangelegd? Maak foto’s! Dan weet je precies waar de leidingen lopen en waar de aansluitingen van bijvoorbeeld je lichtpunten zitten. Handig voor het lichtplan!

En… zo voorkom je ook nog eens vervelende ongelukjes bij het verbouwen/inrichten van je huis!

Tip 8. Maak een planning

Bij een verbouwing of verhuizing komt zóveel kijken. Maak het jezelf gemakkelijk en maak van tevoren een checklist en planning. Zo houd je overzicht en weet je precies op welk moment er wat moet gebeuren. Houd de planning ruim aan, want klussen kost meestal meer tijd dan je denkt ;-)

Is de klus te groot en kan je wel wat hulp gebruiken? Je kunt ook overwegen om een deel van de werkzaamheden, zoals schilderwerk of het ophangen van gordijnen uit te besteden. Maak het jezelf gemakkelijk!

Tip 9. Regel je verzekeringen op tijd 

Heb je de sleutel van je nieuwe huis ontvangen? Gefeliciteerd! Denk je er nog wel even aan dat je voor die tijd nog even je verzekeringen regelt? Vanaf dat moment ben je namelijk zelf aansprakelijk voor eventuele schade aan je woninginrichting/inboedel.

Ga je je huis of woonkamer inrichten? En ben je op zoek naar nóg meer wooninspiratie? Check Pinterest of bezoek onze winkel en laat je vrijblijvend inspireren door één van onze stylistes!

Lees ook onze andere blogs over woninginrichting, onderaan deze pagina.

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie