Menu

Snel je huis verkopen? De 6 beste verkoopstyling tips!

De kogel is door de kerk: je gaat je huis verkopen. Spannend! Aan de hand van een paar simpele verkoopstyling adviezen maak je je woning nóg aantrekkelijker voor potentiële kopers. Wil jij ook snel(ler) je huis verkopen? Maak je huis verkoopklaar met onze woningstyling tips!

Ruim je rommel op

Een inkoppertje natuurlijk… maar wist je dat er naast rondslingerende rommel ontzettend veel dingen zijn die ook gewoon aan de kant kunnen? Denk aan jassen, schoenen, sporttassen, speelgoed, boeken, keukenapparatuur, eetbakjes van hond of kat, chloor- of shampoo flessen… maar ook aan persoonlijke spullen zoals foto’s, kindertekeningen, verzamelingen et cetera.

Kortom: houd je huis zo neutraal mogelijk. Laat alleen het hoognodige staan en kijk kritisch naar overbodige items. Hoe minder spullen, hoe beter!

Creëer meer ruimte in je huis

Zet je meubels zo ruim mogelijk neer en haal krukjes, stoelen of andere kleinere meubels weg. Zo maak je het vloeroppervlak optisch groter en bewegen potentiële kopers zich makkelijker door de woning.

Heb je donkere wanden in huis? Verf ze in lichte, zachte tinten, of maak je muren wit! Wit oogt fris, laat een ruimte groter lijken, en in een neutrale ruimte kunnen kijkers zich veel beter een voorstelling maken van hoe ze de ruimte willen benutten of inrichten!

Ruim rommel, overbodige meubels en persoonlijke items op. Hoe minder spullen, hoe beter!

Afbeelding bij blog post

Maak je huis (overdreven goed) schoon!

Geen zin om te poetsen? Sorry, maar nu moet het écht even! Zorg voor een schoon en fris huis: maak alles goed schoon, zet ramen en deuren van tevoren een poosje open, lap ramen en spiegels, hang een nieuw toiletblokje in de wc-pot en zorg dat je toilet, badkamer en keuken er picobello uit zien. Een schoon huis is aantrekkelijker en geeft de indruk dat je de boel goed voor elkaar hebt!

Zorg voor veel licht in en om het huis

Doe je gordijnen open, haal je zonnescherm omhoog en zet (ook overdag) een extra lampje aan om donkere hoekjes te verlichten, zodat de ruimte groter lijkt. Is het al donker buiten en krijg je kijkers? Steek gezellig een kaarsje aan en denk aan je buitenlampen en tuinverlichting.

Pak kleine klusjes aan

Schimmel in de douchehoek, loszittende deurklinken, afgebladderde verf, versleten vloerbedekking, een verstopte dak afvoer… die kleine – ogenschijnlijk onbelangrijke – klusjes geven de indruk dat er nog veel meer achterstallig onderhoud is dan op het eerste gezicht te zien is. Dus: loop je huis even kritisch na en werk dit soort punten af. Zo maak je in een mum van tijd je woning ‘instapklaar’. En dat klinkt toch meteen een stuk aantrekkelijker in de advertentie!

Zorg voor een fris, opgeruimd huis en zo min mogelijk afleiding. Dus: huisdieren en kids even naar de buren ;-)

De finishing touch…

Zet de puntjes op de i: breng kinderen en huisdieren even naar de buren, leeg de wasmand, zorg voor lekkere geurtjes in huis, zet een bosje bloemen op tafel, veeg de stoep, haal de auto voor de deur weg, verwijder onkruid en dode planten uit de tuin en zorg dat er een aangename temperatuur in je huis heerst.


En die appeltaart dan? Altijd goed! Heb je geen zin of tijd om een appeltaart te bakken? Zet een bakje koffie (ruikt ook heerlijk!) met een schaaltje koekjes neer, of steek een apple pie geurkaarsje aan van Bridgewater. Het water loopt je in de mond…

Afbeelding bij blog post

Succes met de verkoop!

Zo! Ben je er klaar voor? Laat de makelaar, fotograaf en kopers maar komen! Natuurlijk spelen nog veel meer factoren een rol bij een snelle verkoop van je woning, zoals een reële vraagprijs, de woningpresentatie in een advertentie of informatiebrochure, het verloop van de bezichtiging etc. Maar met deze handige verkooptips ben je al een hele grote stap in de goede richting!

Héél veel succes bij de verkoop van je huis! Enne… heb je nog meer verkoopstyling tips nodig? Of interieurtips voor het inrichten van je nieuwe woning? Laat het ons weten!

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie