Menu

Simpele (en goedkope) DIY-tips om je meubels te pimpen!

Heb je een krap budget? Of ben je gewoon op zoek naar originele meubels voor je interieur? Ga DIY’en ofwel: doe-het-zelven! Ben je niet zo handig? Begin met een klein opknap- of zelfmaakproject. Je zult zien: het is makkelijker (en leuker!?) dan je misschien denkt.

Het resultaat? Een uniek woonitem, geheel aangepast aan jouw woonwensen. En extra lief voor je portemonnee! Aan de hand van deze simpele, goedkope ‘do it yourself’ tips kun je snel en makkelijk zelf aan de gang.

Kies je DIY-project

Waar wil je als eerste mee aan de slag? Een paar ideeën op een rij:

• Saus je wand in een andere tint
• Maak een tafel, (tuin)bank of bed van pallets
• Restyle je keuken met een klein budget
• Pimp oude meubels met krijtverf
• Verf en versier (oude) vazen tot hippe woonaccessoires
• Maak een unieke tafellamp…
• … of je eigen wandopberger of tijdschriftenrek

Ideeën genoeg! Maar hoe pak je dat dan aan?

Meubels opknappen

Oude meubels vind je in de kringloopwinkel, op Marktplaats of op antiekmarkten in België en Frankrijk. Heb je zelf een oude tafel of stoel op zolder staan waar je mee aan de slag wilt? Top! Kijk bij elk meubel eerst even waarmee je meubel is behandeld. Een kast die is geverfd, knapt een stuk sneller/makkelijker op dan een waarbij een (bijen)was of olielaag is toegepast!

Hoe weet je waarmee het hout is behandeld? Gebruik een druppeltje terpentine. Wordt het hout blank, dan zit er een was- of olielaag op. Gebeurt er niets? Dan kun je ervan uitgaan dat er verf op zit.

Afbeelding bij blog post

DIY met krijtverf

Wil je je meubels een vintage look geven? Gebruik krijtverf! Krijtverf is ideaal om je tafel, stoel of kast binnen no time weer tot leven te brengen. Houd je van de antieke, brocante look? Schuur de verf na het aanbrengen. Gebruik – afhankelijk van het gewenste resultaat – fijn of grof schuurpapier.

Gebruik voor elke verflaag een andere kleur. Zo geef je je meubel een geweldige brocante look!

Voordat je aan de slag gaat, zorg je er natuurlijk voor dat je meubelstuk is opgeschuurd en was-, olie- vet- en stofvrij is. Check ons eerdere blog voor meer verftips en de benodigde materialen!

Verdun witte krijtverf om je meubels binnen no time te voorzien van een white wash effect!

Kleurinspiratie

Op zoek naar de juiste kleur(en)? Blader door interieurmagazines, check voor meer interieurinspiratie onze Pinterest-pagina of volg de workshop Kleur in je interieur!

Afbeelding bij blog post

Kleuradvies nodig?

De invloed van licht heeft een enorm effect op een kleur. Heb je een zonnige kamer? Dan is vrijwel elke kleur geschikt. Gebruik lichte tinten die het daglicht weerkaatsen voor een helder en fris gevoel. Heb je een kamer op het noorden? Gebruik een warme(re) tint.

Er zijn ontzettend veel manieren om de juiste sfeer neer te zetten. Heb je kleuradvies nodig? Kom eens langs in onze verf-, kleur- en interieur speciaalzaak voor de juiste tint(en) verf en meer kleur- & wooninspiratie!

Kies je voor één kleurgroep? Speel met verschillende tinten, structuren en/of texturen voor een speels en warm effect!

Wat je ook gaat doen: DIY’en is een leuke, goedkope én creatieve manier om jouw unieke meubels te creëren! En: met liefde gemaakt!

Wat is jouw favoriete DIY-tip voor je interieur? Laat het ons weten!

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie