Menu

Hoe vind je de perfecte vloer?

Yes! Het najaar, het seizoen met de leukste woonacties, nieuwste woontrends, boordevol wooninspiratie en interieurworkshops! In deze blog vind je alles op het gebied van vloeren. Ben je ook toe aan een nieuwe vloer? Twijfel je nog over welke vloerbedekking het beste bij jou past? We helpen je graag op weg!

Een vloer zet de toon. De keus voor je vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling en dús de interieurstijl die je gaat toepassen. Een vloer maakt de ruimte groot. Of klein. Een donkere vloer geeft diepte, terwijl een lichte vloer voor een frisse uitstraling zorgt en de ruimte groter maakt. Dus: heb je een klein(er) huis? Kies dan voor een lichte vloer. Tenzij je houdt van een superknusse uitstraling natuurlijk ;-)

Op het gebied van vloeren en vloerbedekking is ontzettend veel keus. Zo kun je o.a. kiezen uit een houten vloer, laminaat, vloerbedekking, tegels, pvc, natuursteen, beton of (PU) gietvloer.

Bepaal eerst hoe je je vloer gaat gebruiken

Heb je huisdieren? Dan is hout misschien niet zo hygiënisch… laat staan handig met die krassende nageltjes op de vloer… Heb je rekening te houden met allergieën? Of heb je een nieuwbouwwoning waar vloerverwarming in ligt? Zo zijn er allemaal punten, waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken.

Heb je de keus eenmaal gemaakt, voor welke stijl, kleur of legmethode ga je dan? Er is zóveel leuks! We zetten de mooiste vloertrends voor je op een rij!

Betonlook vloer

Afbeelding bij blog post

Waar wij momenteel helemaal weg van zijn, is beton design. Dat is een dunne afwerklaag, die supermakkelijk aan te brengen is. Het heeft de stoere authentieke uitstraling van beton, maar met extra voordelen ten opzichte van de traditionele betonnen vloer: het is stofvrij, slijtvast én vuilbestendig. Betondesign is leverbaar in verschillende tinten en niet van echt te onderscheiden.

Meer weten? Ga naar www.peitsman.nl of laat je inspireren door één van onze stylistes!

Pssst…! Wist je dat je een (vaste) vloer meestal voor 100% kunt meefinancieren?

Grafische prints

Afbeelding bij blog post

Je ziet ze steeds meer: grafische prints. Op behang, kussens, schilderijen… maar ook op vloeren! Wist je dat een vloer of vloerkleed met grafische prints, in combinatie met een rustig, strak interieur, voor een ruimtelijk effect kan zorgen? Door te spelen met verschillende patronen haal je het beste uit je ruimte.

Wil je eens iets heel anders in je interieur? Kijk eens bij de stoere tapijtcollectie van Desso. Met een Desso tapijt of vloerkleed, creëer je jouw eigen, unieke vloer met een warme en eigentijdse uitstraling!

PVC vloeren

Afbeelding bij blog post

Wat je steeds meer ziet, is PVC. Met PVC-stroken creëer je elke sfeer die je maar wilt. Van warm en huiselijk door een mooie robuuste houtnerfstructuur, tot betonlook of tegeleffect. PVC is duurzaam, makkelijk te onderhouden en is ‘stiller’ dan bijvoorbeeld een laminaatvloer.

Tenslotte een laatste tip die we al in het blog met de 10 beste interieurtips met je deelden: gebruik in alle ruimtes (of in ieder geval per etage) dezelfde vloer. Daardoor lijkt de ruimte groter!

Houten vloer

Afbeelding bij blog post

Last but zéker not least… één van onze favorieten: de houten vloer. Hout leeft; het ziet er prachtig uit en zorgt voor een unieke sfeer. Je kunt een houten vloer laten oliën, lakken of in de was zetten. Elke manier heeft z’n eigen uitstraling, maar ook z’n voor- en nadelen. Wil je graag een houten vloer? Dan sta je voor veel keuzes:

Wil je de vloer verlijmen of laten zweven? Kies je voor visgraat parket of een massieve plankenvloer? Amerikaans eiken, Frans eiken of grenen vloerdelen? Welke keuze je ook maakt, bij een houten vloer is het belangrijk dat je je vooraf goed laat informeren. Zo heb je er gegarandeerd járen plezier van!

Enne… wist je dat je houten vloer meestal kunt meefinancieren in je hypotheek? Ga voor meer informatie naar je hypotheekadviseur!

Vloerbedekking leggen… of laten leggen?

Als je niet de kennis en kunde in huis hebt om zelf je vloer of vloerbedekking te leggen, kun je bij de meeste speciaalzaken gebruik maken van een legservice. Een vakkundig stoffeerder legt binnen no-time je vloer of tapijt en geeft je meteen handige tips voor het gebruik en onderhoud!

Meer vloerideeën nodig?

Vind je het nog steeds lastig kiezen? Veeg de vloer aan met die twijfels ;-) Neem eens vrijblijvend contact op met één van onze stylistes. Zij helpen je graag bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur! Of je je vloerbedekking zelf gaat leggen of je het wilt laten leggen, er zit altijd wat moois voor je bij!

Neem voor meer inspiratie eens een kijkje op onderstaande sites:

Laminaatvloeren
Houten vloeren
PVC vloeren
Vloerkleden en vloerbedekking

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie