Menu

Hoe maak je een interieur moodboard voor je nieuwe inrichting?

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zit je hoofd vast boordevol ideeën over welke meubels je gaat kopen, welke kleuren je gaat gebruiken en welke accessoires je zeker weten gaat neerzetten. Of je nu barst van de ideeën, of je juist wilt laten inspireren: Pinterest is ideaal om de leukste afbeeldingen en gedachten over je nieuwe inrichting te structureren. Maar hoe maak je een moodboard op Pinterest?

In vogelvlucht werkt het als volgt:

Stap 1: Maak een account

Ga naar de site van Pinterest en registreer je met een e-mailadres of bijv. via je Facebook-account. De rest spreekt voor zich!

Stap 2. Maak een bord

Klik op ‘Add +’ en maak je eigen Pinterest-bord aan, bijvoorbeeld een moodboard ‘verhuizing’ of ‘interieur ideeën’ en selecteer een categorie. Maak een moodboard per ruimte, of voor je hele huis (tuin kan natuurlijk ook!).

Stap 3. Pinnen maar…!

Elke afbeelding waar je hart sneller van gaat kloppen, sla je op (pinnen). Als je een afbeelding pint, kun je deze naar wens opslaan op het moodboard naar keuze. Je kunt het bord eventueel ook nog een eigen omschrijving meegeven.

Stap 4. Follow

Je kunt natuurlijk zelf op zoek, maar je kunt ook mede-pinners en borden volgen! Zo blijf je op de hoogte van hun laatste pins en repins. Hoe vind je mede-pinners? Klik op ‘follow’ bij een afbeelding die je mooi vindt, of klik op de naam van de pinner om naar de profielpagina te gaan. Daar kun je kiezen van welk interieurbord je de pins en repins wilt volgen.

Tip: volg je favoriete merk of één van je lievelingsstylisten!

Stap 5. Verzamel de leukste woonideeën en binnenkijkers

Op Pinterest vind je de leukste, gekste, meest inspirerende, praktische, creatieve én prachtige woon ideeën. Van loungehoeken tot boekenstandaards, van DIY-ideeën tot de mooiste binnenkijkers en sfeermakers… wooninspiratie genoeg!

Stap 6. Orden en structureer

Door steeds kritisch door je moodboard(s) heen te lopen en minder leuke pins te verwijderen, houd je je bord overzichtelijk. En kom je steeds dichter bij je doel: genoeg wooninspiratie voor je nieuwe interieur!

Op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van interieurinrichting? Volg één van onze interieuradviseurs op Pinterest of kom langs in de winkel voor een vrijblijvend kleur- en interieuradvies!

Heb jij nog meer tips voor een moodboard maken met Pinterest? Laat het ons weten!

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie