Menu

Een kamerplant als statement in het interieur

Een kamerplant als statement in het interieur

Planten zijn de afgelopen jaren steeds meer gestegen in populariteit. Dit komt niet alleen door de luchtzuiverende functie, maar voornamelijk door de sfeer die ze brengen. Er zijn natuurlijk verschillende planten die u kunt toevoegen. Al is het misschien nog wel leuker om één grote kamerplant in het interieur te verwerken. Zo zorgt u voor een echt statement.

De meest verkochte grote kamerplanten lichten wij hieronder uit.

Afbeelding bij blog post


1. Strelitzia (Paradijsvogelbloem)

Als u op zoek bent naar een eyecatcher, dan is de Strelitzia een goede optie. Hoe groter de plant wordt, des te opvallender wordt het blad. Qua uiterlijk wordt de Strelitzia veel vergeleken met een Bananenplant. Dit komt vooral voor wanneer de planten groot van stuk zijn.

Van oorsprong komt de Strelitzia uit Zuid-Afrika en is de plant in de natuur ook veel te vinden in Azië. Aangezien dit tropische gebieden zijn, is de plant zeker wel wat gewend. Het verzorgen van de Strelitzia is dan ook erg makkelijk. Zet de plant op een standplaats met lekker veel zon. Het liefste zo dicht mogelijk bij een raam. U zult zien dat al dat licht de plant ten goede doet, en er steeds een groter blad zal groeien.

Een leuk detail. Als de Strelitzia ouder wordt, gaat de plant bloeien. De bloemen zijn erg kleurrijk. Hierdoor krijg het interieur net dat beetje extra.

Afbeelding bij blog post Afbeelding bij blog post Afbeelding bij blog post


2. Ficus Lyrata (Vioolbladplant)

Zoekt u niet alleen naar een grote kamerplant, maar ook een met opvallend blad? Dan is de Ficus Lyrata de beste optie. Het blad van de Ficus Lyrata is glimmend en erg groot. U herkent het blad vooral vanwege de opvallende nerven.

De Ficus Lyrata wordt erg groot en het blad steeds opvallender, maar de plant blijft erg compact. Een groot voordeel dus!

Het liefste krijgt de Ficus Lyrata indirect zonlicht. U kunt de plant dus gerust wat verder van het raam af zetten. Zo kunt u ook middenin de woonkamer een statement maken.

Afbeelding bij blog post Afbeelding bij blog post Afbeelding bij blog post


3. Pachira Aquatica (Geldboom)

Wanneer u de Pachira Aquatica voor het eerst ziet, zal vooral de stam opvallen. De Pachira Aquatica, die ook wel Geldboom wordt genoemd, heeft een gevlochten stam. Bovenop de opvallende stam groeit het blad van de plant. Het blad wordt ook wel vergeleken met lange vingers. Een opvallende plant dus!

De Pachira Aquatica kan erg groot worden. Al is de hoeveelheid licht die de plant krijgt wel van belang. Het liefste krijgt de Pachira Aquatica een standplaats met halfschaduw. Dit houdt in dat u de plant zo’n 4 meter van het raam kunt plaatsen.

Afbeelding bij blog post

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie