Menu

DIY: het beste kleuradvies voor jouw woonkamer!

Zin om je huiskamer een nieuwe look te geven? Met het juiste kleuradvies en een paar simpele aanpassingen creëer je al snel een hele nieuwe, eigen sfeer in je woonkamer, zolderruimte of slaapkamer. Maar waar moet je rekening mee houden? En wat zijn goede kleurencombinaties? Na het lezen van dit DIY-blog kies je de juiste kleur voor jouw interieur!
Afbeelding bij blog post

Welke sfeer wil je neerzetten?

En bij welke kleuren ligt jouw hart? Zoek naar de kleuren die bij jou (en je interieurstijl) passen. Elke kleur(groep) zorgt voor een andere beleving:

• Pasteltinten – Sfeervol, rustig & zomers
• Felle, contrasterende kleuren – Vrolijk, extravert & energiek
• Natuurlijke kleuren – Eerlijk & puur
• Rustgevende kleuren – Blauw, groen & paars
• Donkere kleuren – Rijk & intiem

Kijk daarbij ook goed naar de ruimte. Is deze klein of groot? Licht of donker? Wat wordt je basiskleur? Kies je voor rust? Of een vrolijke ‘georganiseerde chaos’?

Kek opvallend behangetje? Kies voor een plek waar je niet de hele dag tegenaan kijkt

Afbeelding bij blog post

De 7 beste kleurentips op een rij:

• Stem de kleuren af op je meubels, raambekleding en accessoires
• Kleine kamer of weinig daglicht? Gebruik lichte(re) kleuren
• Match je kleur verf met wat accessoires (of andersom)
• Accentmuur? Kies voor stoere, heldere kleuren uit dezelfde kleurtoon
• Gebruik complementaire kleuren: kleuren die elkaar versterken
• Gebruik glanzende verf voor een frisse uitstraling; satijnglans of matte verf voor een intiemere look
• Versterk het ruimtelijk effect: accentueer ruimtes met lijnen of speel met vlakken

Geef je leven kleur!

Wil je meerdere kleuren combineren? Kies één zuivere, dominante kleur. Denk aan een lichtgrijze bank met een (dominante) kobaltblauwe muur. Of wat dacht je van een opvallende olijfgroene fluwelen bank en pastelkleurige achterwand? Voor een echt wow-effect!

Bekijk de nieuwste kleuren op onze Pinterest-pagina. Of check onze DIY-blog met de leukste, simpele én goedkope tips om je meubels te pimpen!

Durf. Kies wat écht bij je past.

Kleuren bepalen de sfeer en geven persoonlijkheid aan je huis. Ga buiten je comfortzone, kies eens wat anders! Wat dacht je van een knalrode loveseat, felkleurige accessoires of een donkergroene wand?

Afbeelding bij blog post

Volg je passie. Voor een onderscheidend & persoonlijk interieur!

De laatste check...

Ben je eruit? Neem de kleurstaal, behang en/of gordijnstof eerst nog even mee naar huis. In geval van muurverf: test de kleur! Bij verschillende gerenommeerde verfmerken kun je voor een zacht prijsje (of zelfs gratis!) een ‘verfsample’ bestellen: een kleine hoeveelheid verf in de kleur van jouw keuze. Handig toch?

Beschilder een stuk karton of een stuk van je muur voor een goede indruk van het effect op jouw interieur. Laat het testvlak een paar dagen zitten en voel wat het doet. Vind je de kleur over een poosje nog steeds mooi denk je? Past het bij jou? Welke kleur(en) je ook kiest: zorg ervoor dat jij je erbij op je gemak voelt.

Afbeelding bij blog post

Wil je een superruimtelijk effect? Schilder je meubelstuk in dezelfde kleur als de achtergrond!

Gratis kleuradvies

Vind je het nog steeds lastig? En wil je meer weten over de juiste complementaire kleuren, kleurtonen en de mooiste kleurcontrasten voor jouw woonkamer of interieur? Maak een afspraak voor een gratis kleuradvies.


Afbeelding bij blog post

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie