Menu

Dé behangtrends van dit moment

Behang kent een ware revival. Met de mooiste fotoprints, vetste collecties en grafische designs is de decoratieve muurbedekking is weer he-le-maal terug van weggeweest!


Wat een eenvoudig rolletje behang met je ruimte kan doen. Wat zijn dé behangtrends van dit moment? We zetten ze voor je op een rij:

Afbeelding bij blog post

Behangtrend # 1 | Urban jungle

Deze weelderige ‘jungle’ trend blijft nog even. Hij is ook fan-tas-tisch, vind je niet? Eén muurtje met dit behang en je bevindt je meteen in tropische sferen, wedden? Zo’n botanische print is ook superleuk af te stylen met echte planten ervoor. Ook voor komend jaar een absolute DO!

Wil je een uitbundige, ingetogen of natuurlijk ogend botanisch behang?

Vrijwel elk vooraanstaand behangmerk heeft op deze te gekke botanische trend ingespeeld. Mooi voor jou, want het aanbod is momenteel enórm. Dus ga je voor een subtiel botanisch behang? Of pak je liever uit met een kleurrijk, tropisch tafereel? Het kan. Allemaal.

Tip! Combineer jouw exotische muur met een bijpassende wand in dezelfde kleur(tint), en je huis/slaap/baby/kleine kamer kan niet meer stuk ;-)

Behangtrend # 2 | Fotobehang

Deze trend is ook echt supertof. Met fotobehang zijn je mogelijkheden namelijk eindeloos! Met dit – als je wilt: op maat geprinte – behang zet je eenvoudig en in no time elke sfeer neer die je maar wilt.

Afbeelding bij blog post

Ga voor een eigen kunstwerk, klassieke print, uitvergroot (familie)kiekje, een prachtig landschap of de skyline van jouw favoriete wereldstad. En wat dacht je van een kek retro (behang)patroon wat je nergens meer kunt krijgen? Met fotobehang creëer je altijd een unieke wanddecoratie, met elke afbeelding die je maar wilt.

Kijk om je heen, en laat je creatieve geest de vrije loop ;-)

Ga je voor een grafisch behang of wandpaneel? Zoek de balans met bijpassende, rustige kleuren en/of interieurelementen.

Behangtrend # 3 | Grafische prints

Ook grafische prints zijn he-le-maal hot! Van kussens tot en met textiel en behang… je ziet de grafische lijnen en vormen overal terugkomen. Ook voor behang met een grafische print geldt: je zet supersimpel en snel elke gewenste sfeer neer. Deze opvallende behangtrend past bij uitstek bij een stoer en/of stijlvol interieur.

Afbeelding bij blog post

Van een sfeervolle, pastelkleurige Scandinavische print tot en met een chique, grootse art deco print: voor welk grafisch lijnenspel je ook gaat, een muur met een grafische touch is sowieso echt een lust voor het oog!

Heb je jouw favoriete grafische behangetje nog niet gespot?

Wil je weten welk behang bij jouw meubels/inrichting past, of heb je inspiratie nodig? Neem een foto van betreffende kamer(s) mee en ik help je graag op weg.

En nu… behangen maar ;-)

Liefs, Marianne

P.S. Lees ook:

Mogen we met je meedenken?

Een nieuw huis inrichten is een leuke uitdaging. Maar het brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven we je graag tips over de aanpak.

Plan een adviesgesprek

Meer tips en inspiratie